Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat joi, la finalul dezbaterilor şi votului asupra modificărilor a jumătate din Codul penal, că aşteaptă observaţii şi propuneri din partea colegilor sau a Ministerului Justiţiei, afirmând că pentru abuzul în serviciu există în momentul de faţă peste 30 de amendamente care propun prag pentru această infracţiune sau redefinirea sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am ajuns la 270 (articolul – n.r.). O serie de amendamente preluate fie de la CSM, fie de la asociaţiile profesionale, fie au fost modificări în concordanţă cu deciziile Curţii. Vom continua luni, la ora 10.30, până atunci aşteptăm observaţii, propuneri, fie că vor veni de la colegii noştri, fie că vor veni de la Ministerul Justiţiei”, a spus Florin Iordache.

Iordache a mai afirmat că modificarea articolului 297 din Codul penal privind abuzul în serviciu nu a fost o prioritate pentru majoritatea PSD-ALDE, ci întreg Codul penal.

“În ceea ce priveşte abuzul în serviciu, că este o chestiune care vă preocupă (pe jurnalişti – n.r.), în acest moment avem peste 30 de amendamente cu prag mai mare, prag mai mic sau fără prag sau redefinit şi aşteptăm o poziţie şi din partea Ministerului de Justiţie pentru acest articol, dar, repet, pentru noi nu a fost o prioritate şi nu este nici în continuare o prioritate numai articolul 297 (privind abuzul în serviciu – n.r.). Credem că întreg Codul penal trebuie pus în concordanţă cu directivele, cu deciziile Curţii, cu hotărârile CEDO şi aşa mai departe şi cu Codul de procedură penală, care a fost dezbătut prin Parlament şi în acest moment este supus contolului de constituţionalitate”, a mai spus acesta.

Comisia specială s-a reunit joi, de la ora 10.00, pentru a începe dezbaterile şi modificările propuse pentru Codul penal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.