Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei, a declarat miercuri, la Realitatea TV, că şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi evaluat "exact" cum a fost evaluat procurorul general, Augustin Lazăr. Iordache a mai afirmat că, dacă ar fi fost ministru al Justiţiei, ar fi implementat deciziile Curţii Constituţionale "prin ordonanţe, prin ne-ordonanţe, cu lume în stradă, cu lume în casă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Exact ca la domnul Lazăr, fără îndoială şi domnul Toader va fi evaluat. Cine îl evaluează pe domnul Toader? Doamna prim-ministru", a spus Iordache, care consideră că Toader ar fi trebuit să fie "mai pro-activ" în ceea ce privesşte legile justiţiei şi codurile penale.

Florin Iordache, fost ministru al Justiţiei în momentul aprobării Ordonanţei 13, care a provocat ample proteste de stradă, a ţinut să precizeze că în trei luni el ar fi implementat "măcar" deciziile Curţii Constituţionale.

"Eu, dacă eram ministru al Justiţiei, în trei luni măcar deciziile Curţii le implementam. Prin ordonanţe, prin ne-ordonanţe, cu lume în stradă, cu lume în casă, deciziile Curţii trebuiau implementate", a precizat el, conform  realitatea.net.

Iordache, preşedintele al Comisiei speciale privind legile justiţiei, afirmă că legislaţia care vizează armonizarea cu deciziile Curţii Constituţionale trebuia adoptată de anul trecut., fapt pe care i-l reproşează actualului ministru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.