Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, joi, întrebat despre criticile venite de la Bruxelles pe tema OUG de modificare a codurilor penale, că răspunsul său este că actul se află acum în Parlament, iar forul va lua "cea mai bună decizie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ordonanţa este în Parlament. Parlamentul, fără îndoială, va lua cea mai bună decizie", a spus Iordache.

Întrebat despre criticile venite din Parlamentul European, ministrul a repetat: ”Şi către Parlamentul European, răspunsul meu este că Ordonanţa este acum în Parlament şi este perfect constituţional".

Jurnaliştii i-au spus lui Florin Iordache că, deşi a ajuns în Parlament, OUG îşi va produce efectele, ministrul rezumându-se la a confirma: "Da, îşi produce efectele", apoi a plecat din faţa presei.

Parlamentul European a început joi dimineaţă o dezbatere în plen privind situaţia din România. Discuţia a început cu o alocuţiune a vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a lansat un apel către Guvernul român să nu “facă paşi în spate” în lupta anticorupţie şi să revizuiască Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale şi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. El a subliniat că România merită politicieni care să lupte împotriva corupţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.