Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, joi, că şi-a delegat atribuţiile unui secretar de stat pentru că el se va afla în Parlament, la discutarea bugetului de stat pe 2017, şi în perioadele în care el nu este la minister cineva trebuie să semneze, fiind vorba despre un lucru normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un lucru normal, pentru operaţiunile curente, de la salarii, până la răspunsuri pe care trebuie să le dăm la autorităţi, un secretar de stat să poată semna, nu e nimic nou", a spus el.

Iordache a confirmat informaţiile potrivit cărora delegarea este făcută pentru ca el să poată participa la discuţiile pe tema bugetului din Parlament. "Şi săptămâna trecută acelaşi lucru l-am făcut, a semnat alt secretar de stat. Eu mă duc dimineaţa şi după-amiaza. În perioada în care eu lipsesc, cineva trebuie să semneze", a mai spus el.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a olicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt-Hăineală, pentru a asigura imparţialitatea anchetei DNA privind elaborarea proiectelor Guvernului vizând graţierea şi modificarea codurilor penale. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi delegase atribuţiile secretarului de stat Constatin Sima, pentru perioada 1-7 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.