Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache anunţă noi discuţii cu parlamentarii, reprezentanţii instituţiilor şi asociaţiile de magistraţi pentru modificarea legilor Justiţiei, în corelare cu observaţiile Comisiei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am decis ca săptămâna viitoare să invit colegii din comisia specială, asociaţiile profesionale, Ministerul Justiţiei, Parchetul General, CSM, dacă sunt anumite observaţii pornind de la observaţiile Comisiei de la Veneţia, (...) să putem pune, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, la dispoziţia ministerului Justiţiei, text de lege pentru corelare. Mă refer la câteva observaţii pe care Comisia de la Veneţia le-a făcut”, a declarat Florin Iordache marţi în Parlament.

El a felicitat Parlamentul pentru că în aproape opt luni a reuşit să modifice legile Justiţiei în aşa fel încât să fie bune şi să asigure normalitatea.

„Practic, în acest moment toate cele trei legi ale justiţiei au trecut de filtrul CCR. În urma deciziei de astăzi, şi Legea 303 va fi trimisă preşedintelui Iohannis care nu mai are altă posibilitate decât să o promulge. Iată că după aproape opt luni de zile avem trei legi ale Justiţiei bune, trei legi care asigură normalitatea şi care vor statua adevăratul stat de drept. După opt luni de zile, cu toată opoziţia partidelor”, a declarat Iordache.

Curtea Constituţională a respins marţi sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis vizând modificarea Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, urmând ca şeful statului să promulge actul normativ.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.