Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, marţi, că premierul Nicolae Ciucă va prezenta mâine proiectul de Ordonanţă privind măsurile din energie, aflat pe ultima sută de metri. El a mai spus că există un principiu pe baza căruia ar trebui să fie o taxare a tuturor intermediarilor de pe piaţa de energie şi că în coaliţie s-a ajuns la un acord în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există în momentul de faţă un acord de principiu pentru proiectul de Ordonanţă care urmează să fie avansat foarte probabil în şedinţa de Guvern de mâine. Există nişte reguli definite foarte clare, nişte principii care vor guverna şi pe baza cărora s-a construit acest act normativ”, a spus Stroe. El a precizat că proiectul va fi avansat public, mâine, de către premierul Nicolae Ciucă. ”Acolo sunt lucruri pe care noi liberalii le-am considerat a fi oportune şi bine de continuat, în sensul menţinerii plafonării, ca şi principiu pe baza căruia statul trebuie să facă un efort suplimentar, pentru a nu transfera această povară a creşterii preţurilor în buzunarele consumatorilor sau a companiilor”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL. El a precizat că există, la fel, definit şi ţin foarte mult la preţurile care trebuie să fie fixate, să continue la aceeaşi valoare ca şi cele de până acum, apropo de ce s-a stabilit în ordonanţa 27. ”Există un principiu pe baza căruia ar trebui să fie o taxare a tuturor intermediarilor de pe piaţa de energie, pentru că, dacă din punct de vedere legal nu sunt probleme, din punctul de vedere al moralităţii este absolut normal ca acest efort să fie susţinut de întreg lanţul de producători, intermediari şi consumatori. Există un acord şi pe acest lucru. Varianta finală o vom avea mâine, probabil că o şi anticipaţi, vă pot confirma că în momentul de faţă suntem pe ultima sută de metri”, a mai afirmat Stroe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.