Premierul Nicolae Ciucă le prezentat, luni, liberalilor, în şedinţa Biroului Executiv, stadiul discuţiilor şi analizelor Guvernului privind soluţiile la creşterea preţurilor din energie, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionuţ Stroe a arătat, după şedinţă, că premierul Nicolae Ciucă a prezentat liberalilor stadiul discuţiilor şi analizelor Guvernului privind soluţiile la creşterea preţurilor din energie, foarte multe din propuneri venid în urma şedinţelor comitetului interministerial.

”În această săptămână se vor organiza şedinţe succesive ale primului-ministru cu principalele ministere vizate în această problematică”, a spus Stroe.

Despre reducerea TVA-ului la 5% în energie, Ionuţ Stroe a spus că ”au fost discuţii în cadrul şedinţei”, însă soluţia finală şi soluţiile vor fi avansate public de premierul Nicolae Ciucă”. 

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la intrarea în şedinţa PNL, că săptămâna aceasta vor fi gata măsurile privind criza din energie, însă este foarte greu ca Guvernul să iasă cu o Ordonanţă de Guvern până miercuri.

Premierul a anunţat că în seara aceasta va avea loc o întâlnire cu toţi miniştrii de resort responsabili, pentru a finaliza propunerea de decizie, şi că partea de reglementare este de asemenea în analiză, dar ”cel mai probabil putem discuta de reglementarea costurilor, nu a preţurilor”.

Despre propunerile lui Florin Cîţu privind reducerea TVA şi a CAS, şeful Executivului a spus că vor fi analizate, în urma impactului pe care îl vor avea în bugetul consolidat.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.