Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat miercuri că UDMR, în momentul de faţă, trebuie să înţeleagă, dacă vrea să se reaşeze la masa negocierilor, că toate partidele coaliţiei fac un efort de diminuare a numărului de ministere. Nu trebuie să fie rigizi şi inflexibili şi să înceapă acest dialog cu: noi nu ne dorim, pe noi nu ne priveşte protocolul, a mai arătat Stroe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Singurii care au vorbit despre UDMR în afara guvernării, în mod gratuit şi nenecesar, au fost cei de la UDMR, care au supralicitat din păcate pentru dânşii şi au anunţat că ies de la guvernare. În mod normal, UDMR ar trebui să se întoarcă la masa negocierilor. În mod gratuit au făcut acest gest, au anunţat public că ies de la guvernare, după care au anunţat că se mai gândesc. Nu le ia nimeni feliuţa de tort. PNL niciodacă nu a emis vreo pretenţei pentru un minister. Discuţiile despre schimburi de ministere nu au fost generate de PNL”, a arătat Ionuţ Stroe, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, despre negocierile pentru formarea noului Guvern. 

El a continuat: ”UDMR-ul, în momentul de faţă, a înţeles mai puţin sau trebuie să înţeleagă că acă vrea să se reaşeze la masa negocierilor, că toate partidele componente ale coalţiei fac un efort de diminuare a numărului de ministere. Povestea că renunţăm la Sport, să fim serioşi, acel minister oricum rămăsesc jumătate, din momentul formării primului guvern, partea de Tineret plecase la Familie. Ei trebuie să înţeleagă că efortul acesta al renunţării la unele portofolii foarte importante, puternice, Dezvoltare, Mediu, trebuie să îl suporte şi ei”. 

Ionuţ Stroe a menţionat că cei de la UDMR ”trebuie să fie dispuşi să iase de la ei, să facă acest efort comun, pentru că toţi renunţă la minstere pentru a se ajunge la maximum 18 ministere”. 

 ”Nu trebuie să fie rigizi şi inflexibili şi să înceapă acest dialog cu: noi nu ne dorim, pe noi nu ne priveşte protocolul, sau nu vor”, a arătat Ionuţ Stroe. ”În condiţiile în care sunt de acord cu această înţelegere de a diminua umărul de ministere, sunt invitaţi să se alăture discuţiilor”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.