Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi, despre reacţia cancelarului Karl Nehammer de la Congresul PPE, de a continua să nu susţină aderarea României la Schengen, că ddată epuizându-se această etapă electorală, cu siguranţă că tema Schengen va dispărea de pe agenda internă a Austriei, el precizând că cel mai important lucru care s-a obţinut este votul unanim dat de Congresul PPE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai important lucru care s-a obţinut în acest Congres şi care contează în legătură cu această aspiraţie a noastră este votul unanim dat de Congresul PPE, toate partidele politice ale marii familii europene, care au consicerat că trebuie să fim acolo ( în Schengen, nr). Aţi auzit-o pe preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, pe preşedintele PPE, Manfred Weber. Toate instituţiile europene au spus că trebuie să fim acolo”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Din păcate, domnul Nehammer nu ne oferă un răspuns.Marele avantaj este că parcursul nostru către zona Schengen se apropie, intrarea şi în zona terestră noi credem că se va întâmpla, suntem optimişti”, a completat Stroe, arătând că acest congres al PPE este parte a eforturilor pentru îndeplinirea acestui deziderat şi au motive să fie optimişti.

Ionuţ Stroe a arătat că ”este sigur că, continuând aceste eforturi pe care le fac toate partidele mari, PSD şi PNL, cu siguranţă că vom ajunge acolo, indiferent că îi convie sau nu lui Nehammer, indiferent că îi influenţează în sens pozitiv această rigiditate, cu toate că partidul lui Nehammer a trecut pe locul trei în Austria”. 

”Odată epuizându-se această etapă electorală, cu siguranţă că tema va dispărea de pe agenda internă a Austriei”, a ţinut să menţioneze Stroe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.