Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că este o misiune imposibilă şi vede şanse foarte mici pentru un independent sau pentru Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale de anul viitor, el precizând că În România candidaţii pentru turul doi vor fi oferiţi de partidele importante, PSD şi PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă e să avem o discuţie realistă despre candidaţii la alegerile prezidenţiale, eu cred că trebuie să pornim de la partidele care îi susţin, şi în România poţi ajunge în finala prezidenţială dacă eşti de la unul din partidele cu adevărat puternice. Aşa s-a întâmplat până acum şi pentru orice partid serios, cu o ofertă politică articulată, contează enorm acest lucru. Din punctul meu de vedere este o misiune imposibilă şi văd şanse foarte mici pentru un independent sau pentru Mircea Geoană,  chiar dacă există anumiţi analişti, comentatotri, care au făcut un aşa numit top al popularităţii”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Stroe a arătat că ”în mod clar, PNL nu îl ia în considerare pe Mircea Geoană ca preşedinte”, el menţionând că ”acesta provine mai degrabă din zona social-democrată, zona socialistă iar dacă îşi caută susţinere, probabil că PSD va trebui să spună dacă doresc să îi reprezinte, cu siguranţă nu ei”. 

”Domnul Mircea Geoană, am spus-o la vremea respectivă, ar fi un profil bun în schimb este un candidat independent, nu are susţinerea unui partid”, a arătat Stroe, afirmând că din experienţa sa politică, acesta are ”şanse foarte mici şi dacă nu chiar către zero” la prezidenţiale.

”Dacă e să avem o discuţie realistă în privinţa acestor alegeri, în România candidaţii la prezidenţiale pentru turul doi vor fi oferiţi de partidele importante. Avem două partide puternice care în decursul vremii şi-au solidificat zona de stânga respectiv de dreapta a spectrului politic românesc adică PSD şi PNL”, a arătat Ionuţ Stroe. 

El a menţionat că ”niciodată electoratul de dreapta care se identifică cu principiile şi valorile de dreapta n-ar putea susţine zona de extremă, zona populistă zona eurosceptică, zona antioccidentală”.

”AUR niciodată din punctul meu de vedere nu va putea fi socotit ca un bun ofertant al electoratului de dreapta ci mai degrabă a unui electorat mai puţin informat, care nici sensibil la mesajele astea ultra naţionaliste. Nu e un competitor pentru PNL”, a completat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.