Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat, luni, la Antena 3, că există pe piaţa de energie cazuri suspecte de tranzacţii succesive, de pe o firmă pe alta, fiecare cu adaosul său, pentru a mări preţul, astfel că de aceea s-a impus prin ordonanţa recent adoptată un prag maxim de decontare la furnizor, astfel încât să existe un preţ până la care statul susţine, nu fără limită, cum exista până acum. Astfel, spune Stroe, furnizorii vor fi constrânşi să caute energie mult mai ieftină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Există o piaţă volatilă, se speculează foarte mult pe vârfurile de preţuri, în acest moment, când energia este atât de fluctuantă, calculul preţului de cost nu mai are niciun fel de valoare pentru că marea majoritate a producătorilor şi mai ales a comercianţilor pretind că se protejează în avans, mărind artificial preţurile”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL. Ionuţ Stroe a mai arătat că ”există pe piaţa de energie cazuri suspecte de tranzacţii succesive, de pe o firmă pe alta, fiecare cu adaosul său, pentru a mări preţul”. ”Pentru asta, există posibilitatea dată de lege să se dea amenzi foarte mari, există deasemenea şi s-a impus prin ordonanţa recent adoptată un prag maxim de decontare la furnizor, astfel încât să existe un preţ până la care statul susţine, nu fără limită, cum exista până în momentul de faţă”, a spus el. ”Prin acest plafon, practic furnizorii vor fi constrânşi să caute energie mult mai ieftină, să nu se mai orienteze pe piaţa zilei de mâine, când calculează preţul energiei şi să aştepte ca statul să nu îi deconteze orice fel de preţ calculat arbitrar, indiferent cât de mare ar fi”, a mai spus Ionuţ Stroe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.