Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că perspectiva intrării în Schengen se apropie, car că există şi o componentă pollitică. Ne dorim enorm de mult ca MCV să fie ridicat, a fost invocat în repetate rânduri când a fost vorba de aderarea la spaţiul Schengen, a mai afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Schengenul este un deziderat al nostru de foarte mulţi ani. În primul rând, pe noi ne bucură declaraţiile şi poziţionarea cancelarului german, Olaf Scholz, de ieri, apropo de modul în care ne-am achitat de toate obligaţiile. Este o declaraţie îmbucurătoare care confirmă, practic faptul că din punct de vedere tehnic, România corespunde standardelor şi rigorilor Schengen. Prin urmare, perspectiva intrării în Schengen se apropie”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a menţionat că probabil că vor ieşi, în viitorul apropiat, mai mulţi lideri din zona UE, care să confirme acest lucru.

Stroe a mai afirmat că pregătirea României pentru Schengen a fost confirmată şi de rolul pe care România l-a avut în această ultimă perioadă a migraţiei generată de conflictul din Ucraina când, evident, ne-am onorat obligaţiile şi lucrul acesta a fost confirmat de vizitele foarte multor oficiali europeni, pe zona de graniţă cu Ucraina şi bineînţeles în zona de graniţă cu Occidentul.

”Din punct de vedere tehnic, totul a funcţionat foarte bine. Intrarea în Schengen depinde şi de alţi factori, dacă din punct de vedere tehnic corespundem, ştiu că la nivelul MAI se fac eforturi uriaşe, ministrul Bode vă poate detalia tot ceea ce v-am spus eu până acum”, a mai spus Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că există şi ”o componentă politică”. ”Tebuie să recunoaştem, ne dorim enorm de mult ca MCV să fie ridicat. MCV-ul a fost invocat în repetate rânduri când a fost vorba de aderarea la spaţiul Schengen, de aceea este foarte important să adoptăm în Parlament Legile Justiţiei, care au implicaţie directă în această chestiune şi bineînţeles toate aceste lucruri trebuiesc dublate de un efort diplomatic susţinut, după ce vom parcurge etapa Schengen şi etapa de verificare din punct de vedere tehnic al capabilităţilor noastre, efort diplomatic în care, ştiţi foarte bine, atât preşedintele Klaus Iohannis cât şi ministrul Aurescu sunt implicaţi de foarte mult timp. Aş putea concluziona că suntem optimişti în privinţa Schengen sau avem motive să fim optimişti”, a mai spus Ionuţ Stroe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.