Purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe a afirmat, întrebat despre faptul că PSD ar dori să fie un preţ fix la energia electrică de 1,2 - 1,3 lei KWh, că nu au existat astfel de discuţii în interiorul coaliţiei, iar dacă social-democraţii au o propunere concretă în acest sens, atunci ea ar trebui avansată într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi ulterior anunţată publicului larg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu. În coaliţie nu s-a discutat despre o astfel de modificare prin care să se practice aceste noi tarife plafonate şi compensate. Ca principiu, ideea nu este una nouă, apropo de preţuri sau ajutoare. Sincer eu vă spun că, dacă există vreo propunere concretă, ea trebuie avansată de către sursele dumneavoastră din PSD în cadrul coaliţie. Spun asta pentru că, evident, există disponibilitate din partea noastră, ordonanţa pe energie este perfectibilă. Au existat discuţii pentru modificare chiar şi cu furnizorii, dar trebuie să se pornească pe baze reale, care se pot aplică. Dacă sunt chestiuni serioase, ele trebuie evident promovate în plan intern, după care şi în mass-media, pentru informarea opiniei publice le putem avansa public”, a declarat Ionuţ Stroe, întrebat luni la Digi 24 dacă au fost discuţiii despre un preţ fix al energiei. 

Acesta a mai spus această propunere de preţ de 1,3 lei KWh este mult mai mare decât tariful practicat în prezent de 0,68 KWh pentru electricitate.

„Referitor la ceea ce se menţionează în informaţiile date ca fiind surse PSD, dacă se discută despre un eventual preţ de 1,3 lei KW/oră, acesta este mult mai mare decât tariful practicat în prezent 0,68 KWh pentru electricitate. PNL nu-şi asumă această creştere a acestui preţ, ar fi absurd în condiţiile în care ne dorim îmbunătăţirea legislaţiei care reglementează acest domeniu al energiei să propunem preţuri mai mari”, a mai explicat Stroe. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.