Putătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, despre intenţia UE de a suspenda vizele ruşilor, că România nu este afectată în acest moment de tranzitul sau de eventuale fluxuri de migraţie din zona Rusiei, iar acţiunea statului român va fi în directă relaţie cu politicile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acţiunea statului român cu siguranţă va fi în directă relaţie cu politicile europene din domeniu, aşa că, în dezbatere şi discuţiile europene, dacă se va propune suspendarea acestui acord pe care Uniunea Europeană îl are cu Rusia, în privinţa vizelor turistice, cu siguranţă Ministerul de Externe şi ministrul Bogdan Aurescu va susţine acest lucru”, a spus Ionuţ Stroe.

El a arătat că ”pentru România, nu există în acest moment niciun fel de presiune privind tranzitul sau turismul turiştilor ruşi în România”.

”Cifrele sunt foarte mici. S-a manifestat, într-adevăr, la nivelul statelor europene, această tendinţă de a impune vize, dar atenţie, doar la nivelul statelor care au graniţă comună terestră cu Rusia. Este practic sigura posibilitate a cetăţenior ruşi a a intra în UE, zborurile fiind după cum bine ştiţi, suspendate cu Rusia”, a mai afirmat Ionuţ Stroe.

El a menţionat că este mai degrabă o chestiune în care se va acţiona unitar cu politicile europene, la momentul şi timpul potrivit şi dacă se va face acest lucru.

”România nu este afectată în acest moment de tranzitul sau de eventuale fluxuri de migraţie din zona Rusiei către România”, a mai spus Stroe.

Uniunea Europeană nu trebuie să îi împiedice pe turiştii ruşi să viziteze statele membre, au precizat Germania şi Franţa într-un document comun înaintea unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe de la Praga, unde se va discuta despre cererile statelor baltice şi ale altor membri în ceea ce priveşte interzicerea vizelor, relatează Reuters.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.