Purtătorulş de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi că gestul lui Eduard Hellvig de a demisiona de la şefia SRI este de absolută normalitate, de onoare. Întrebat despre o posibilă revenire a acestuia în partid, Stroe a precizat că de numele lui Hellvig se leagă cele mai importante succese electorale şi politice pe care PNL le-a avut, dar că este extrem de dificil să facă aprecieri despre viitorul lui politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gestul domnului Hellvig este un gest de absolută normalitate, este un gest de onoare, un gest care aduce chiar dacă ciudat pentru mulţi, am văzut reacţiile în societatea românească, aduce o normalitate care din păcate în România a devenit excepţie. Mie mi-ar fi drag şi cred că tuturor ne-ar fi drag să trăim într-o societate în care astfel de gesturi de responsabilitate, de onoare, să devină o practică curentă. De altfel, ştiţi foarte bine, este un gest de retrage voluntară, conform propriei voinţe, din această funcţie publică extrem de puternică, la finalul unui mandat în care şi-a îndeplinit toate obiectivele angajate la începutul său, după o perioadă de timp destul de lungă”, a spus Ionuţ Stroe.

Stroe a precizat că există un scenariu şi foarte multe interpretări, scenarii care s-au ţesut pe seama acestui gest al directorului SRI.

”Haideţi să îl privim ca pe un gest absolut normal şi să salutăm asemenea demersuri, dacă sunt. Mandatul directorului SRI nu este limitat în timp, există o practică ca preşedintele nou ales să numească un nou şef dar aceasta nu este o regulă”, a arătat el.

Întrebat dacă Eduard Hellvig ar putea reveni în Partidul Naţional Liberal, purtătorul de cuvânt asl PNL a spus: ”Acum, e de notorietate faptul că Hellvig a fost membru PNL. De numele şi mandatul său în funcţia de secretar general poate se leagă cele mai importante succese electorale şi politice pe care PNL le-a avut dar în momentul de faţă este, cel puţin pentru mine şi cred că pentru orice alt membru PNL, extrem de dificil să fac aprecieri despre viitorul politic profesional sau instituţional al domnului Hellvig. El este singurul în măsură să aibă şi să decidă în sensul ăsta, să aibă astfel de opţiuni. (..) Indiferent de nivelul de aşteptare sau indiferent de colegialitatea care ne-a legat atâţia ani, decizia aparţine strict domniei sale. Nu vreau să merg mai departe în zona speculaţiilor, nu aş face decât să multiplic mesajele foarte multor oameni. Persoana vizată este cea în măsură să vă ofere informaţii în legătură cu cariera, cu viitorul, nu am discutat acest lucru la PNL”.

Şeful Serviciului Român de Informaţii Eduard Hellvig şi-a anunţat demisia de la conducerea SRI, considerând că şi-a atins obiectivele. El a precizat că a discutat acest subiect cu preşedintele Klaus Iohannis şi că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.