Ionuţ Pucheanu, primarul Galaţiului, a declarat marţi că Faleza Dunării este de departe cel mai important în mentalul colectiv, iar întregul proiect înseamnă 100 de milioane de euro. El a preizat că Galaţiul este pe locul doi în momentul de faţă la nivelul unităţilor administrativ teritoriale care au atras fonduri din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, care candidează pentru un nou mandat, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că are proiecte de terminat dar sunt şi foarte multe proiecte de început.

”Vorbim de Faleza Dunării, de Bulevardul george Coşbuc, zona centrală a oraşului, proiecte de regenerare, PNRR. Am de dus la bun sfârşit PNRR-ul care abia acum începe, implementarea lui. Undeva la 120 de milioane - 130 de milioane de euro, suntem pe locul doi în momentul de faţă la nivelul unităţilor administrativ teritoriale care au atras fonduri din PNRR, după Sectorul 4, dar locul 1 la numărul proiectelor depuse. Noi avem la 78 de proiecte depuse şi de implementat”, a afirmat primarul. 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Despre Faleza Dunării, primarul a arătat că este ”de departe cel mai important în mentalul colectiv de la Galaţi”.

Pucheanu a afirmat că întregul proiect înseamnă 100 de milioane de euro, pentru că vorbim de 3,5 km de faleză, fiind cea mai întinsă faleză pe care o are un municipiu la Dunăre.

”Din POR reuşim să atragem doar 40 de milioane şi am făcut un parteneriat cu Asociaţia Porturilor Dunărene Maritime, cărora le-am cedat partea de mal”, a mai spus el. 

Despre fondurile europene atrase din 2016 şi până în prezent la Galaţi, primarul a arătat că ajung la aproape 300 de milioane de euro, fără a pune la socoteală fondurile din zona Fondului de Mediu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.