Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuş Moşteanu a anunţat, vineri, că USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, el precizând că singura şansă ca acest guvern să treacă este cu susţinerea PSD şi atunci vom avea o guvernare PNL-UDMR-PSD. Moşteanu a arătat că nici măcar toţi parlamentarii PNL nu vor vota acest Executiv, pentru că parlamentarii lui Ludovic Orban nu sunt de acord cu acest guvern, după demisiile din grupuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”USR a luat act de decizia PNL de a veni cu un guvern minoritar în Parlament. USR nu va vota acest Guvern minoritar, aşa cum am spus în nenumărate rânduri. USR doreşte refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR”, a spus Moşteanu. 

El a arătat că, prin această decizie a PNL, criza se va prelungi. ”Dacă acest guvern va trece, va trece prin voturile PSD şi vom avea un guvern PNL-UDMR-PSD”, a mai spus Moşteanu, arătând că acest guvern nu va fi votat nici măcar de toţi parlamentarii PNL, după demisiile din grupurile parlamentare a apropiaţilor lui Ludovic Orban. 

El a mai arătat că, dacă PNL avea vreun plan pentru refacerea coaliţiei, flexibiliza mandatul şi se aşezau la masă pentru negocieri. ”Astăzi, avem o decizie clară a PNL, de a merge cu un guvern minoritar”, a mai afirmat Ionuţ Moşteanu. 

Reprezentantul USR a precizat că PNL trebuie să vină cât mai repede cu acest guvern la vot, pentru a nu mai prelungi criza politică. 

”Probabil au discutat cu PSD şi au avut o înţelege pentru susţinerea acestui guvern minoritar PNL-UDMR”, a explicat Moşteanu faptul că liberalii nu au dorit să flexibilizeze mandatul pentru a reface coaliţia. 

Ionuţ Moşteanu a mai spus că, dacă acest Guvern va pica la vot, sun pregătiţi să revină la consultări şi condiţia este aceeaşi, refacerea coaliţiei, fără Florin Cîţu. 

”Conducerea PNL trebuie să decidă ce e bine pentru români, nu pentru unul sau altul din conducerea PNL”, a mai afirmat Moşteanu, întrebat dacă o nouă conducere a PNL ar duce la refacerea coaliţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.