Purtătorul de cuvânt al USR Ionuţ Moşteanu a declarat, miercuri, la Parlament, că în acest moment decizia liberalilor, anunţată atât de preşedintele Florin Cîţu cât şi de alţi lideri, pe diferite căi, este de negociere a unui guvern minoritar PNL-UDMR. El a precizat că cei de la USR sunt pregătiţi să discute cu premierul desemnat, dar doar după ce PNL va lua decizia în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Ionuţ Moşteanu a afirmat, la Parlament, că USR nu a primit până acum nicio invitaţie de a se aşeza la masă pentru a reface coaliţia. 

”Decizia PNL este de a căuta un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, aceasta este decizia comunicată public de preşedintele Florin Cîţu, de liderii PNL, în repetate rânduri. În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni, ne aşezăm repede la masă să vedem cum putem reface această coaliţie”, a spus Moşteanu. 

El a precizat că  e nevoie de o negociere aşezată, în tihnă. ”E nevoie să stabilim un calendar de reforme şi să ne uităm la bugetul pe 2020, modul de funcţionare şi de luare a decizie în coaliţie”, a afirmat Moşteanu.  

Potrivit deputatului USR, ”PNL trebuie să decidă, ori cu USR ori cu PSD”.

”Decizia este la PNL, trebuie să fie o decizie clară şi asumată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al USR. 

Ionuţ Moşteanu a arătat că votul din Senat, în care PSD nu a fost de acord cu certificatul verde, arată cu cine doresc cei de la PNL să negocieze. 

”Noi suntem parteneri loiali în primul rând românilor”, a spus Moşteanu, precizând că USR a votat în favoarea introducerii certificatului verde. 

”Vă spun că acest proiect va trece la Camera Deputaţilor”, a mai arătat Moşteanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.