Liderul deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a solicitat premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode să retragă legea „totalitară” pe care „au gândit-o împotriva protestelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Domnilor Nicolae Ciucă, Lucian Bode, retrageţi legea totalitară pe care aţi gândit-o împotriva protestelor. Domnilor Nicolae CIucă şi Lucian Bode, cereţi-vă scuze pentru că aţi putut veni cu o astfel de lege. Trebuie să cereţi scuze societăţii civile, trebuie să le cereţi scuze milioanelor de români care au îngheţat de frig la OUG13, celor agresaţi la 10 august de Jandarmeria lui Carmen Dan şi Liviu Dragnea”, a scris Ionuţ Moşteanu, joi pe Facebook.
 
Liderul deputaţilor USR a mai spus că a scanda în faţa Guvernului „Sunteţi doi plagiatori” nu înseamnă atingerea demnităţii umane şi nu e ceva pentru care trebuie să ajungi să faci închisoare.
 
„Să scandezi în faţa Guvernului «SUNTEŢI DOI PLAGIATORI» nu înseamnă «atingerea demnităţii umane», nici nu trebuie să ajungi la închisoare pentru asta. Să scandezi «aţi dus România în topul scumpirilor, i-aţi sărăcit pe români, în timp ce de pensiile speciale nu vă atingeţi» este adevărul. Nu trebuie să faci puşcărie pentru asta. Retrageţi legea şi cereţi-vă scuze. Doar aşa mai puteţi repara ceva”, a completat purtătorul de cuvânt al USR.
 
Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat joi, întrebat despre criticile societăţii civile privind proiectul legislativ de modificare a Codului penal referitor la înăsprirea pedepselor pentru tulburarea liniştii publice, că iniţiativa nu îi vizează pe protestatari, ci se referă la cei care săvârşesc violenţe sau distrugeri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.