Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a scris, luni, pe Facebook, despre afirmaţia lui Florin Cîţu potrivit căreia „e posibil ca ăsta să fi fost planul, să avem un număr mare de persoane infectate”, că nu vorbim de o simplă declaraţie politică, ci de o acuzaţie cât se poate de gravă, cu posibile implicaţii penale, care trebuie probată urgent, altfel, Florin Cîţu nu face altceva decât să încurajeze mişcarea conspiraţioniştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Florin Cîţu are câteva explicaţii de dat. Astăzi a afirmat că „posibil ca ăsta să fi fost planul, să avem un număr mare de persoane infectate”. Vorbeşte în calitate de preşedinte PNL, partidul care a dat premierul în coaliţie cu PSD. Aici nu vorbim de o simplă declaraţie politică, ci de o acuzaţie cât se poate de gravă, cu posibile implicaţii penale, care trebuie probată urgent. Altfel, Florin Cîţu nu face altceva decât să încurajeze mişcarea conspiraţioniştilor”, a scris Moşteanu.
 
 
El i-a recomandat ministrului Alexandru Rafila ”măcar pentru prima dată de la preluarea funcţiei să îşi amintească că, înainte de a fi politician este medic, şi să ne explice ce ar însemna, în număr de spitalizări şi decese, dacă PSD-PNL au decis să lase intenţionat România fără nicio măsură de combatere a pandemiei”.
 
 
”Domnule Iohannis, depăşim 10.000 de cazuri în curând. Poate lămuriţi dumneavoastră ce a vrut să spună Florin Cîţu”, a mai scris Moşteanu. 

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat luni la Parlament că susţine în continuare introducerea certificatului verde, el arătând că, în lipsa acestuia, ”nu vom putea susţine de la buget costurile suplimentare şi pentru concedii medicale şi pentru şomaj tehnic, dar şi pentru factura la energie”.

”Eu sunt foarte curios să văd dacă acesta a fost planul de la început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu, pentru că nu văd niciun plan pentru a reduce numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, doar văd că, cumva, suntem ok, toată lumea încearcă să ignore acestă problemă. Eu nu o ignor şi vă spun că reprezintă un cost foarte mare pentru economie şi ar trebui găsită o soluţie”, a spus Cîţu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.