Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus a declarat, pentru RFI, că marea dezamăgire a alegerilor nu este înfrângerea liberalilor în Bucureşti, care era previzibilă, ci scorul obţinut de USB, despre care liberalul a spus că ”nu înseamnă nimic pentru Bucureşti şi nici nu poate să însemne ceva pentru Bucureşti”. Quintus a mai spus că Gabriela Firea este "o doamnă care poate să conducă cum trebuie Bucureştii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am pierdut la Bucureşti. Marea mea surprindere nu este că am pierdut, că se profila cumva această înfrângere, surpriza mare şi dezamăgirea mi-au dat-o alegătorii bucureşteni, care au dat 30% din voturile lor unei formaţiuni care nu înseamnă nimic pentru Bucureşti şi nici nu poate să facă ceva pentru Bucureşti", a declarat Mircea Ionescu-Quintus referindu-se la Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Liberalul a afirmat că Gabriela Firea, noul primar al Capitalei, poate să-şi îndeplinească misiunea, spre deosebire de candidatul propus de către USB, Nicuşor Dan. ”Gabriela Firea este o doamnă care poate să conducă cum trebuie Bucureştii, dar dacă ieşea domnul acesta Dan... Să ne ierte Dumnezeu, dar au greşit alegătorii bucureşteni. Care dintre ei şi pentru ce, poate vom afla mai târziu”, a comentat Ionescu-Quintus.

În schimb, preşedintele de onoare al liberalilor s-a declarat mulţumit de scorul PNL obţinut în ţară. ”Se pare că avem până acum vreo mie de primari, ne apropiem de 30 de procente. Crin Antonescu şi-a dat demisia când noi am obţinut 15% şi acum suntem la dublu, după o perioadă nu prea îndelungată. Rezultatul în ţară apreciez cel puţin în momentul de faţă că e bun şi mulţumitor", a spus Ionescu-Quintus.

El a spus că nu este nevoie de un congres extraordinar al partidului ca urmare a rezultatelor de la alegerile locale. ”O singură înfrângere şi un rezultat bun naţional nu justifică. Dacă însă oameni din conducere, cum a fost cazul domnului Predoiu, pe care îl apreciez în mod deosebit, dincolo că domnul Predoiu a fost un candidat al meu, acolo am pierdut, dar dacă vor fi oameni care să-şi asume răspunderi pentru ce cred ei că au greşit, asta-i altă treabă. Nu mi se pare însă că este nevoie de un Congres extraordinar acum, înainte de a se fi făcut fuziunea între PNL şi PDL”, a spus liberalul.

Întrebat dacă Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, ca preşedinţi ai partidului, nu ar trebui să răspundă pentru înfrângerea de la Capitală, Ionescu-Quintus a spus: ”Răspundere numai pentru Bucureşti? Dar pentru ţară cine răspunde? Rezultatul bun nu se datorează şi felului în care au activat ei?”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.