Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă spune că Liviu Dragnea are anumite tulburări personale care necesită un control medical de specialitate, având în vedere că vede, prin protestul antiguvernamental din 10 august din Piaţa Victoriei, o lovitură de stat eşuată. Dancă solicită liderului PSD să convoace sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor, aşa cum a cerut PNL, pentru a aflat adevărul despre intervenţia în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tulburările publice organizate la care face referire Liviu Dragnea când vorbeşte despre o tentativă de lovitură de stat eşuată sunt mai degrabă tulburări personale care necesită un control medical de specialitate”, susţine purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă, făcând referire la declaraţiile de marţi seară ale liderului PSD, când a spus că mitingul antiguvernamental din 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat eşuată, o organizare paramilitară a protestului foarte bine pusă la punct, iar protestatarii au vrut să dea jos Guvernul prin violenţe.

Ionel Dancă atrage atenţia că Liviu Dragnea comite un abuz în serviciu prin refuzul de a convoca o sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor şi îi solicită acestuia să nu mai intoxice opinia publică prin „fumigene diversioniste”.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor comite în acest moment un abuz în serviciu prin refuzul de a convoca o sesiune extraordinară la solicitarea a unei treimi din numărul deputaţilor, conform prevederilor regulamentare. Îl somăm pe Liviu Dragnea să nu mai intoxice opinia publică cu fumigene diversioniste şi iasă din zona abuzului în serviciu şi în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor să convoace sesiunea extraordinară solicitată de Partidul Naţional Liberal pentru a afla adevărul despre reprimarea protestelor din 10 august”, a spus Dancă.

De asemenea, spune purtătorul de cuvânt al PNL, Liviu Dragnea, prin afirmaţiile sale legate de o posibilă lovitură de stat, doar vrea să muşamalizeze intervenţia brutală nejustificată a forţelor de ordine asupra unor protestatari paşnici.

„Suntem la 11 zile de la ultima mineriadă orchestrată de supuşii lui Liviu Dragnea din PSD şi din guvernul României împotriva opozanţilor care protestau în Piaţa Victoriei şi nimeni nu răspunde pentru abuzurile jandarmilor sau pentru escaladarea acţiunile huliganice din 10 august. În schimb, asistăm la o demonstraţie de sfidare şi tupeu din partea celor care refuză să răspundă în faţa comisiilor de control parlamentar pentru acţiunile forţelor de ordine aflate în subordinea ministrului de Interne, Carmen Dan”, a adăugat Ionel Dancă.

Parchetul General a anunţat marţi seară că au fost înregistrate 386 de plângeri în dosarul privind violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. Procurorii precizează, de asemenea, că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost înregistrate 22 de dosare penale, într-unul dintre ele fiind începută urmărirea penală in personam.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminică, într-o declaraţie de presă, cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor.

Marţi, Carmen Dan a spus în comisia de apărare din parlament, unde a fost audiată privind violenţele din 10 august, că ancheta internă a Jandarmeriei Române a descoperit şase cazuri în care 10 jandarmi ar putea fi autori ai unor fapte de natură penală la mitingul din Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.