Fostul preşedinte Ion Iliescu, care a împlinit miercuri 91 de ani, a afirmat că ar dori mai mult de la PSD, dar nu este implicat în activitatea de partid şi nu are o comunicare directă cu actualii lideri ai formaţiunii. Iliescu a declarat că AUR nu are nimic din discursul sau consistenţa ideologiei promovate de Vadim Tudor, iar despre actuala guvernare spune că nu este mulţumit. În legătură cu pandemia, fostul şef al statului consideră că era nevoie de o mai bună comunicare între autorităţi şi cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am vaccinat şi m-am simţit bine. Nici nu am resimţit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”, a afirmat, miercuri, la Realitatea PLUS, Ion Iliescu, care a împlinit 91 de ani.

Fostul preşedinte a precizat că urmăreşte ce se întâmplă în PSD, dar nu mai face parte din viaţa acestui partid: ”Nu aş vrea să fac aprecieri care să influenţeze în vreun fel părerea oamenilor şi situaţia din partid. Urmăresc cu interes, mi-aş dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanţă urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relaţie nemijlocită cu conducerea actuală şi nu vreau să fac aprecieri”.

Ion Iliescu a afirmat că discursul AUR nu are nimic în comun cu discursul pe care îl avea Vadim Tudor.

”Nu seamănă deloc. Viaţă politică era mai plină de substanţă. Vă amintesc prima dezbatere a candidaţilor prezidenţiali cu domnul Cîmpeanu şi Raţiu. Eu chiar am resimţit cu plăcere dezbaterea aceea. Era bazată pe respect reciproc. Fiecare cu propriile opinii, dar în relaţie civilizată şi raporturi umane normale. Din păcate azi  sunt puţin...mă mir că nu s-au făcut progrese, din contra”, a mai afirmat t fostul şef de stat.

Ion Iliescu a mai afirmat, răspunzând unor întrebări, că nu este mulţumit de coaliţia de guvernare: ”Nu aş vrea să exprim aprecieri care să fie folosite într-un fel. Personal nu sunt mulţumit”.

”Nu a fost un an uşor pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru cei care se află la putere. Situaţia în care se află ţară necesita o comunicare mai deschisă între forţele politice şi între cetăţeni şi factorii sociali. Îmi e greu mie să dau opinii şi să fac sugestii celor care se află la guvernare”, a adăugat Ion Iliescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.