Purtătorul de cuvânt al primului-ministru, Liviu Iolu a anunţat, marţi, că Dacian Cioloş o susţine în continuare pe Raluca Prună pentru postul de ministru al Justiţiei deoarece moţiunea simplă împotriva acesteia, adoptată de către Camera Deputaţilor, a vizat doar declaraţii ale ministrului, nu şi acţiuni concrete sau lipsa acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Dacian Cioloş a luat notă de moţiunea simplă votată în Parlament şi consideră că parlamentarii au dorit prin această moţiune să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună a anunţat Liviu Iolu.

”Premierul consideră că doamna ministru a fost chemată în Parlament nu pentru ceea ce a făcut sau pentru ceea ce nu a făcut în domeniul pe care îl gestionează, ci pentru ceea ce a spus”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, adăugând că premierul a luat notă de moţiunea simplă şi de poziţiile exprimate de partidele politice, în contextul acestei perioade de precampanie electorală.

CITEȘTE ȘI Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, adoptată de Camera Deputaţilor. Raluca Prună, după adoptarea moţiunii: Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. UPDATE

Totodată, prim-ministrul consideră că parlamentarii au dorit, prin această moţiune, să îşi clarifice anumite declaraţii ale doamnei Prună - făcute într-un context mai larg, legat de investiţiile financiare în Justiţie - şi nu au avut obiecţii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate de Ministrul Justiţiei. a menţionat Iolu.

"Din acest motiv premierul consideră că doamna ministru trebuie să îşi continue activitatea şi să gestioneze mai departe portofoliul pe care îl deţine", a conchis purtătorul de cuvânt.

CITEȘTE ȘI Iohannis despre adoptarea moţiunii împotriva lui Prună: Votul nu atrage automat eliminarea ministrului, dar trebuie analizat în Guvern

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, a fost adoptată, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 155 de voturi ”pentru”.

În sală se aflau peste 200 de deputaţi, însă 60 dintre aceştia nu au votat, printre care membrii PNL şi cei din grupul minorităţilor.

Moţiunea a strâns astfel doar 155 de voturi "pentru".

Prin moţiunea simplă depusă la Camera Deputaţilor, PSD a cerut demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, pe motiv că aceasta ar fi minţit în faţa CEDO, aceştia susţinând că declaraţia lui Prună este ”mincinoasă sub două aspecte”, adică unul care priveşte ”minciuna cu hârtia sub semnătura cuiva” şi cel de-al doilea ”că un înalt demnitar al statului român a minţit în faţa unui organism internaţional".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.