Preşedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj transmis duminică, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, că Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare şi avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României. El mai arată că asigurarea celor mai bune condiţii pentru militarii din teatrele de operaţii trebuie să fie o prioritate continuă,.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"«Ziua Veteranilor de război», pe care o marcăm pe 29 aprilie, a devenit deja o tradiţie militară, un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu propria viaţă valorile noastre naţionale. Cinstim astăzi dragostea de ţară, jertfa şi sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare şi violente încleştări militare din istoria omenirii, fie că ne referim la cele Două Războaie Mondiale sau la Războiul de Independenţă. Armata României a plătit de fiecare dată un preţ greu în numele generaţiilor viitoare. Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului de sânge al eroilor noştri care, pe parcursul istoriei, au făcut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la rândul nostru, să acţionăm cu toată priceperea, energia şi forţa pentru apărarea intereselor naţionale ale României", afirmă Iohannis în mesajul transmis duminică.

Şeful statului mai spune că militarii români îşi fac datoria faţă de ţară, în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, luptând cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale României, alături de aliaţii şi partenerii strategici, iar asigurarea celor mai bune condiţii pentru ei trebuie să fie o prioritate continuă, astfel încât misiunile încredinţate să poată fi îndeplinite cu succes.

"Cu acest prilej de sărbătoare, îmi exprim aprecierea şi pentru rezultatele sportive deosebite ale militarilor români, răniţi sau invalizi în urma participării la misiuni externe sau la acţiuni militare interne, care ne-au arătat că limitele pot fi depăşite prin solidaritate, perseverenţă şi spirit de învingător. De asemenea, contribuţia asociaţiilor de veterani la păstrarea valorilor naţiunii române, la formarea şi educarea generaţiilor tinere sunt importante şi trebuie evidenţiate ca atare", mai arată Iohannis, în mesajul transmis de Ziua Veteranilor de Război.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.