Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, cu ocazia aniversării Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, că domeniul a evoluat mult în ultimii 125 de ani, iar contribuţia la reuşitele Armatei Române a fost majoră. De asemenea, preşedintele consideră că Forţele Aeriene trebuie să se modernizeze, demersul fiind semnificativ pentru consolidarea apărării ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene aflate sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, are, în acest an al Centenarului, o încărcătură simbolică suplimentară. Este cel mai potrivit prilej de a exprima preţuirea şi recunoştinţa faţă de toţi cei care, de-a lungul istoriei, au slujit Aripile Româneşti cu dăruire şi abnegaţie”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele afirmă că Forţele Aeriene au evoluat permanent în ultimii 125 de ani, iar contribuţia lor la reuşitele Armatei noastre a fost majoră, făcând referire la cele două Războaie Mondiale şi la acţiunile întreprinse în teatrele de operaţii sub egida NATO, ONU, OSCE şi UE, după sfârşitul Războiului Rece.

Şeful statului mai afirmă că este esenţial ca Forţele Aeriene să se modernizeze, demersul fiind semnificativ pentru consolidarea apărării ţării.

“Modernizarea Forţelor Aeriene Române este un proces esenţial, care a cunoscut rezultate importante în ultima perioadă, în concordanţă cu deciziile NATO. Acest demers trebuie continuat pentru că priveşte o componentă semnificativă a consolidării posturii de apărare a ţării noastre.

"Tot astăzi, îi onorăm şi pe toţi oamenii de ştiinţă care, prin inventivitate şi spirit creator, au plasat aeronautica românească în avangarda gândirii şi practicii europene şi mondiale a construcţiei aparatelor de zbor”, se mai arată în mesajul lui Iohannis.

Klaus Iohannis le-a mulţumit celor care activează în aviaţia civilă şi militară şi îi încurajează să-şi continue pregătirea pentru a îndeplini cele mai înalte standarde.

"Adresez, de asemenea, mulţumiri tuturor celor care activează în aviaţia civilă şi militară care au contribuit, cu succes, prin altruismul şi profesionalismul lor, la protejarea spaţiului aerian, la operaţiile de salvare - evacuare şi la alte intervenţii de urgenţă. Îi încurajez pe toţi cei care au transformat zborul şi apărarea spaţiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credinţă să-şi continue pregătirea pentru a-şi putea îndeplini la cele mai înalte standarde sarcinile asumate. La mulţi ani tuturor aviatorilor români şi membrilor Forţelor Aeriene române!”, a mai transmis şeful statului.

O ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori a avut loc vineri, la Monumentul Eroilor Aerului, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Mai multe aeronava aparţinând Forţelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Serviciului Român de Informaţii (SRI), precum şi aerionave ale SUA, au survolat monumentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.