Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că soluţia pentru stoparea pandemiei şi de a recăpăta normalitatea este vaccinare. Şeful statului a adăugat că „virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Onorăm astăzi activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care, la 100 de ani de la înfiinţare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale româneşti. Este un moment de bilanţ, de rememorare a istoriei, este o invitaţie la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este şi un moment pentru a privi cu încredere în viitor. Prestigioasa dumneavoastră instituţie îşi leagă începuturile de personalitatea ilustră a fondatorului său, profesorul Ion Cantacuzino, părintele şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală. De-a lungul timpului, în acest centru de excelenţă s-au format şi s-au afirmat cercetători, profesori şi adevăraţi creatori de şcoală medicală. Institutul a constituit un reper pentru generaţii întregi şi a devenit, astfel, un simbol al potenţialului de inovare al ţării noastre. Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit”, a afirmat Klaus Iohannis joi la ceremonia organizată cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
 
El a mai spus că rolul Institutului este fundamental, mai ales în contextul pandemiei.
.
„Aniversarea de astăzi are loc în circumstanţe excepţionale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce priveşte importanţa strategică a activităţii dumneavoastră în demersurile de răspuns la ameninţări sanitare, precum noul coronavirus.  Rolul Institutului „Cantacuzino” este, în această perioadă, unul fundamental şi sunt impresionat de eforturile extraordinare, de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât şi personalul de aici le manifestă în aceste luni grele ale pandemiei şi în susţinerea campaniei de vaccinare. Astăzi putem privi cu optimism către normalitate datorită eforturilor extraordinare ale cercetării medicale. Trebuie să le fim recunoscători celor care îşi dedică viaţa acestui domeniu şi îşi pun întreaga experienţă şi cunoaştere în dezvoltarea de vaccinuri şi tratamente pentru salvarea vieţii oamenilor”, a completat şeful statului.
 
Preşedintele României a adăugat că numai prin vaccinare putem stopa pandemia, nu prin violenţă sau manifestări extremiste.
 
„Avem, iată, la îndemână soluţia care ne va permite să stopăm pandemia şi să ne recăpătăm normalitatea care ne lipseşte atât de mult. Se numeşte vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze şi astfel campania de vaccinare poate fi accelerată. Mulţi dintre noi au pierdut pe cineva drag, alţii au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale şi economice au fost şi continuă să fie uriaşe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii şi îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a mai afirmat Iohannis. 
 
El a precizat că profesionalismul personalului de la Institutul „Cantacuzino” arată rolul esenţial în consolidarea încrederii cetăţenilor în vaccinare.
 
„Renumele de care beneficiază Institutul „Cantacuzino”, profesionalismul dumneavoastră, al celor care vă desfăşuraţi activitatea aici, vă responsabilizează şi vă conferă un rol esenţial în consolidarea încrederii cetăţenilor în vaccinare. În semn de recunoaştere a valorii colectivului dumneavoastră de specialişti de elită ai medicinei româneşti şi a contribuţiei Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării ştiinţifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţare, am decorat această prestigioasă instituţie cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer. Vă felicit şi transmit întregului personal urări de sănătate şi putere de muncă, alături de întreaga mea consideraţie”, a conchis preşedintele Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.