Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că săptămâna viitoare va chema la discuţii partidele, pentru a găsi "soluţii" în urma actualei situaţii provocate de emiterea OUG pe tema justiţiei şi a protestelor, spunând că oamenii pot să-şi exprime nemulţumirea, dar nu strada ia decizii, ci politicienii. El a precizat că nu a primit încă răspuns de la premierul Grindeanu pe tema solicitării de retragere a OUG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă Sorin Grindeanu a răspuns scrisorii prin care şeful statului cerea retragerea OUG pe tema modificării Codurilor penale, Iohannis a spus că a venit nicio reacţie, dar nu ştie unde este premierul, ”că nu a mai prea fost văzut".

"Cu siguranţă o să invit mai multă lume la discuţii, dar cum abia ieri am scris premierului, şi poate a fost ocupat, nu ştim cu ce, că nimeni nu l-a văzut, dar vreau să-i dau şansa o zi, două, să judece un pic ce am scris acolo. Nu vreau să-mi dea un răspuns pripit ca data trecută, că nu ne foloseşte la nimic, şi lui sigur nu, după care va trebui să invit oamenii la Cotroceni să găsim o soluţie la această criză, altfel lucrurile se agravează", a afirmat şeful statului.

El a precizat că "soluţiile nu pot veni din stradă", ci tot de la politicieni. "Săptămâna viitoare o să-i invit ca să-mi prezinte soluţiile", a adăugat el.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis, miercuri, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care cere abrogarea de urgenţă a OUG privind modificarea codurilor penale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.