Preşedintele Klaus Iohannis susţine accesul unităţilor medicale private la programele naţionale de sănătate, arătând că atât medicii buni din spitalele publice, cât şi cei din mediul privat trebuie să participe la aceste programe "în beneficiul pacientului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seară, că statul trebuie să asigure toate tipurile de servicii medicale, dar că autorităţile trebuie să "deschidă calea” astfel încât şi medicii din mediul privat să poată lucra "în beneficiul pacientului”.
 
"Serviciile medicale trebuie asigurate de stat, toate, dar în România avem şi un sistem privat care funcţionează la parametri buni şi fiindcă avem acest sistem privat care funcţionează la parametri buni eu cred că este corect ca şi sistemul privat să intre în colaborare cu sistemul de stat şi împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populaţiei. Am văzut acea abordare PSD-istă, mi se pare cel puţin ciudată, din moment ce avem medici foarte buni la stat şi medici foarte buni la privat, eu cred că trebuie să avem înţelepciunea să deschidem calea şi unora şi celorlalţi către pacient, în beneficiul pacientului”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.