Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că în cazul în care legea privind rectificarea bugetară va fi modificată, ea nu poate fi aplicată, "pentru simplul motiv că banii nu există". "Există o decizie a CCR care spune foarte clar că nicio majoritate parlamentară nu poate decide în detrimentul finanţelor publice ale ţării. În privinţa majorării se poate face atât cât poate face actualul Guvern şi nicio lege nu va face, din păcate, să avem mai mulţi bani în bugetul ţării", a susţinut Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferinţa de presă, dacă va promulga legea privind rectificarea bugetară în cazul în care ea va fi modificată în Parlament aşa cum vrea PSD.

"Eu cred că această lege, dacă va fi modificată aşa cum spuneţi, nu poate fi aplicată, pentru simplul motiv că banii nu există. Banii există cât a hotărât Guvernul prin rectificarea bugetară. Chiar dacă eu, premierul şi Guvernul ne dorim majorări, ele vor fi făcute în măsura în care bugetul permite aceste majorări. Există o decizie a CCR care spune foarte clar că nicio majoritate parlamentară nu poate decide în detrimentul finanţelor publice ale ţării. În privinţa majorării se poate face atât cât poate face actualul Guvern şi nicio lege nu va face, din păcate, să avem mai mulţi bani în bugetul ţării. Pentru a avea mai mulţi bani trebuie să investim toţi mai mult, să atragem mai mulţi bani, să ajutăm şomeri", a afirmat IOhannis.

El a adăugat că Guvernul a făcut aceste lucruri şi le va face în continuare.

Grupul parlamentar al PSD a eliminat, printr-un amendament la proiectul de lege care aprobă ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetară în 2020, formularea care indica o creştere a pensiilor cu 14%, cum a propus Executivul. Astfel majorarea va fi de 40%, cum arată Legea pensiilor. Un alt amendament al social-democraţilor prevede o creştere a salariilor profesorilor în acest an, nu din 2021, cum a vrut Guvernul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.