Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze, iar unica prioritate a PSD-iştilor, chiar şi într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca efortul de reconstrucţie al întregii naţiuni să eşueze. Confruntată cu o ameninţare fără precedent România, la fel ca toate celelalte state ale lumii, a trebuit să ia măsuri drastice pentru a-i proteja pe oameni şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului”, a afirmat preşedintele.
”Criza pe care o traversăm pune la încercare rezistenţa, solidaritatea şi tăria de caracter a societăţii noastre şi a reprezentaţilor săi politici. Acum se departajează cei responsabili şi curajoşi de cei iresponsabili, de profitorii şi populiştii care fac doar promisiuni mincinoase. În aceste zile, îi vedem foarte clar şi pe unii şi pe ceilalţi. Sunt, pe de-o parte, românii care respectă restricţiile, salvând vieţi, sunt specialiştii care lucrează neîntrerupt pentru a stopa pandemia şi sunt guvernanţii care au luat măsuri corect şi care acum pregătesc un program mai amplu de relansare a economiei româneşti. Această parte a societăţii este cea orientată spre depăşirea crizei, spre resetarea şi dezvoltarea României. Pe de cealaltă parte, însă, îi vedem pe cei  pe care îi ştim prea bine de ani de zile; oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupţie, proastă guvernare şi ineficienţă”, a declarat Iohannis.

”Am văzut ieri cu câtă satisfacţie au primit unii politicieni decizia CCR. Este încă un semn de nepăsare, inconştienţă şi neînţelegere a misiunii pe care o au. Pentru aceştia interesul politic este mai presus de oameni. Aceste sancţiuni au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a afirmat preşedintele.

În opinia preşedintelui, surprinzătoare este perspectiva unor autorităţi care, prin misiunea ori prin natura lor juridică, au obligaţia constituţională de a nu pierde din vedere, atunci când iau decizii, interesul general al societăţii.
El a precizat că pericolul epidemiei nu a trecut ieri odată cu decizia Curţii Constituţionale şi că regulile şi sancţiunile impuse de autorităţi nu au avut şi nu au alt scop decât protejarea sănătăţii şi vieţii fiecăruia dintre noi.
”Numai respectând aceste măsuri vom putea să ne reluăm activităţile cotidiene, să se joace copiii în parc, să ne revedem părinţii în deplină siguranţă”, a subliniat Iohannis, cerând  politicienilor care fac un scop din apărarea şi protejarea drepturilor celor care încalcă legea să înceteze ca prin acţiunile şi discursul lor să mai pună în pericol viaţa cetăţenilor.
 
Iohannis a declarat că românii se confruntă din păcate cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul foarte contagios denumit SARS-COV-2 şi celălalt inamic, mult mai vizibil, dar la fel de dăunător pentru societatea şi pentru viitorul ţării noastre.
 
”Cei mai bine intenţionaţi dintre noi am fi crezut poate că atunci când naţiunea noastră are de înfruntat o provocare teribilă, fără precedent, toate forţele, în special cele politice, se unesc pentru a depăşi cu bine perioada critică. O iluzie şi speranţe deşarte, pentru că lupul, ca în celebrul proverb, îşi schimbă blana, dar năravul ba. 
Profitând de faptul că atenţia publică este concentrată, cum este şi firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD-ul a lucrat în Parlament. A lucrat mult şi prost, toxic de-a dreptul, aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani. A continuat să facă ce ştie mai bine acest partid nociv, care a scos în stradă, să nu uităm,  sute de mii de români revoltaţi, care a pus România în posturi jenante în faţa partenerilor europeni”, a afirmat preşedintele.
 
Poate că, preocupaţi de îngrijorările momentului, este uşor să uităm ce reprezintă acest partid, care a fost pe punctul de a scoate ţara noastră de pe parcursul european şi de a o arunca cu zeci de ani în urmă.
 
”Dar înţelegerile şi legile populiste şi demagogice care, dacă ar fi promulgate, ar amaneta practic viitorul unei generaţii au darul de a ne reaminti imediat de ce este în stare să facă PSD. Dau doar două exemple recente de asemenea legi care ar fi dăunat bugetului României şi care s-au dovedit a fi neconstituţionale, şi mă refer la legile PSD de suspendare a plăţilor la credite şi la utilităţi, legi scrise prost şi populist, fără criterii clare de aplicare. În urmă cu două zile, CEDO a dat o decizie care ne-a arătat, din nou,  tuturor, care era agenda reală a pesediştilor, pe care nu au abandonat-o nici acum. Au venit la putere pentru a-i alunga din funcţii pe cei competenţi, pentru a-şi crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scăpa de urmăriri penale, pentru a-şi da amnistii şi graţieri. Iar prin ceea ce continuă să facă dovedesc că nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe justiţie. Dacă ar putea şi nu s-ar teme de reacţia românilor, ar face-o imediat, chiar şi acum”, a susţinut Klaus Iohannis, adăugând că practicile de a legifera în mod haotic, cu încălcarea regulilor de dezbatere parlamentară, în mod netransparent, prin deturnarea în ultimul moment a unor iniţiative legislative continuă şi astăzi, din păcate.
 
”De ce face PSD asta? Simplu, pentru că a rămas acelaşi partid preocupat doar să-şi salveze baronii. Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute, în Parlament. În timp ce atenţia publică era concentrată asupra altor subiecte, PSD era ocupat să lovească din nou în standardele de integritate aplicabile funcţiilor publice sau să reglementeze privilegii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea să le permită unor aleşi locali declaraţi incompatibili să candideze la primării sau pentru alte funcţii. 
O astfel de măsură ar amnistia nici mai mult, nici mai puţin, 1.000 de aleşi locali care au încălcat legea. Unica prioritate a pesediştilor, chiar şi într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicaţie pentru baronii lor. Nu mai este un secret pentru nimeni că PSD a infestat cu persoane obediente până şi cele mai importante instituţii ale statului român. Oameni lipsiţi de profesionalism, de caracter şi de responsabilitate fac jocurile pesediştilor din funcţiile publice pe care vremelnic le ocupă”, a afirmat preşedintele..
 
”Să ne amintim cum în 2018 şi în 2019, pentru a proteja infractorii, pesediştii au încercat să pună pe butuci Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu ajutorul sateliţilor lor. 
Astăzi, PSD vrea să îi apere pe infractori, pe cei care sfidează regulile şi încalcă legea, cu sprijinul aceloraşi sateliţi”, a spus Iohannis.
 
Modul conjunctural al PSD de a legifera şi maniera discreţionară de a se comporta ca majoritate parlamentară au condus, de fapt, la ani pierduţi pentru România şi pentru români, consideră preşedintele.
 
”Iată de ce resetarea României nu se va putea realiza câtă vreme PSD-ul continuă să controleze majoritatea parlamentară. Resetarea României înseamnă o construcţie în jurul a ceea ce funcţionează, în jurul românilor oneşti, a profesioniştilor care au performat în aceste luni de criză, a celor care au rezistat presiunilor politice şi şi-au făcut datoria bine. Ei trebuie lăsaţi, promovaţi şi încurajaţi să schimbe România în bine, iar politicienii retrograzi vor deveni cu certitudine, prin votul cetăţenilor, o minoritate insignifiantă în viitorul Parlament. După ce vom ieşi din această criză, principalul nostru obiectiv trebuie să fie cel de a pune România pe drumul unei dezvoltări temeinice şi durabile. Ştim ce avem de făcut şi vom continua cu şi mai multă energie să reparăm tot ceea ce s-a dovedit în această perioadă că funcţionează greşit”, a conchis Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.