Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că există o cooperare foarte bună între România şi ţările membre NATO în ceea ce priveşte apărarea aeriană, precizând că prezenţa aeriană aliată în ţara noastră a fost „consistentă” în 2017 şi aşa va rămâne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prezenţa aeriană aliată în ţara noastră a fost consistentă în 2017 şi se va menţine aşa şi în perioada următoare. Nivelul de cooperare al forţelor române şi aliate în acest domeniu este excelent, după cum ne-au mărturisit chiar şi piloţii pe care i-am vizitat recent”, a declarat Klaus Iohannis la Cotroceni, la conferinţa de presă comună cu Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Preşedintele a mai spus că au fost înregistrate progrese şi în privinţa prezenţei NATO în Marea Neagră, însă vor fi continuate eforturile pentru întărirea apărării maritime.

„Desigur, este îmbucurător faptul că a avut loc evoluţii semnificative pe aceste paliere, dar noi credem că încă nu este suficient. Discutând cu domnul secretar general despre pregătirea Summit-ului de la Bruxelles din 2018, am constatat cu plăcere că avem evaluări şi viziune similare, ca să nu spun chiar identice”, a adăugat Iohannis, spunând că progresele făcute până în prezent trebuie şi consolidate.

„Trebuie să consolidăm progresele pe care le-am obţinut, apărarea şi descurajarea credibilă reclamă o prezenţă aliată rezistentă şi robustă şi o abordare unitară a flancului estic. Eu sunt convins că vom identifica împreună măsurile concrete cele mai bune pe care le vom adopta apoi la Summit”, a mai spus preşedintele României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.