Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că, urmare a inculpării lui Vasile Blaga, PNL este într-o ”situaţia foarte complicată”, el exprimându-şi speranţa că liberalii vor găsi soluţia de a transforma această criză într-o oportunitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea", a declarat Iohannis.

El a spus că speră ca PNL să găsească o soluţie care "să transforme această criză într-o oportunitate şi să se mişte suficient de repede şi de bine nu numai pentru a ieşi din această criză, ci şi pentru a ieşi întărit".

Şeful statului a mai arătat că se va vedea dacă liberalii vor şti să treacă peste această criză, după demisia lui Vasile Blaga.

”Eu le doresc să găsească soluţii”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă afectează PNL demisia lui Vasile Blaga, în perspectiva alegerilor parlametare, Klaus Iohannis a spus că pentru PNL situaţia este foarte complicată.

”Ştiţi foarte bine că unificarea PNL-PDL am făcut-o, la vremea respectivă, eu cu Vasile Blaga, şi este Vasile Blaga o persoană care mulţi ani a fost o persoană cheie în PDL şi apoi în PNL. Şi în campania mea electorală a lucrat foarte mult şi cu succes”, a spus şeful statului.

În opinia lui Klaus Iohannis, PNL va trebui să găsească o soluţie rapidă şi bună pentru a avea o persoană care să conducă campania electorală.

”Este o campanie complicată, cea pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat Klaus Iohannis, declarându-se convins că liberalii se vor reuni într-un for de conducere, foarte repede, pentru a găsi o soluţie. 

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă. Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.
La scurt timp, Vasile Blaga a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL şi şef al campaniei partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.