Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu este obligatoriu ca viitorul prim-ministru să fie membru al unui partid politic, în schimb este nevoie ca acesta să fie asumat de un partid sau de o coaliţie care va avea majoritate în următorul Legislativ. El a precizat că Dacian Cioloş este o variantă pentru viitorul Guvern, dacă va fi susţinut politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un premier politic, în accepţiunea mea, este un premier clar asumat de un partid sau de o coaliţie de partide. Pe mine, sincer, nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet. Aceasta este problema partidului şi a relaţiei între partid şi persoana respectivă. Nu e rolul preşedintelui să verifice dacă şi-a plătit cotizaţia. Nici nu mă interesează, mă interesează asumarea politică”, a declarat preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă Dacian Cioloş este una dintre variantele pentru ocuparea funcţiei de premier după alegerile parlamentare din 11 decembrie, în cazul în care va avea sprijinul politic necesar, Iohannis a răspuns afirmativ.

”Păi sigur că este o variantă bună. Dacă un an de zile a fost bun şi eu l-am desemnat, cum să nu fie bun şi în continuare? Dar, repet, această desemnare va depinde de partide, dacă partide îşi asumă această propunere. Sunt întâlniri pe care preşedintele le face cu partidele după alegeri. Dacă acolo vin partidele şi spun: «noi avem probabil o majoritate, noi îl propunem pe Cioloş», atunci consider că este o propunere politică şi voi ţine cont foarte serios de această propunere”, a afirmat Klaus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.