Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că negocierea acordului cu Regatul Unit ”nu a făcut progrese suficiente” şi trebuie intensificate negocierile. Şeful statului consideră că acest acord este important şi pentru Uniunea Europeană, în ansamblul său, dar şi pentru România. ”Noi ne dorim un acord, este foarte important şi pentru cetăţenii noştri care trăiesc în Regatul Unit, dar şi pentru firmele care fac afaceri cu Regatul Unit” a afirmat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început, iată, o nouă întrunire a Consiliului. Avem teme foarte importante pe ordinea de zi. Chiar acum am finalizat aprobarea concluziilor pe Brexit şi aici lucrurile sunt încă destul de complicate. După părerea noastră, negocierea acordului cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente. Este nevoie de accelerarea negocierilor şi este evident că noi, Uniunea, continuăm pe calea începută, rămânem uniţi, ştim ce dorim, dar, în acelaşi timp, ştim şi că noi ne dorim un acord cu Regatul Unit”, a declarat, joi, la Bruzeelles, Klaus IOhannis.

Şeful statului a precizat că echipa de negociere a primit încurajări să continue.

”Mai sunt puţine săptămâni până la finalul anului, când aceste negocieri trebuie să fie finalizate. Pentru noi, în România, este clar şi am spus acest lucru: noi ne dorim un acord, este necesar, este calea cea mai bună pentru a garanta un parteneriat solid între Uniunea Europeană şi Regatul Unit pentru mulţi ani de acum încolo. Este, evident, foarte important şi pentru cetăţenii noştri care trăiesc în Regatul Unit, dar şi pentru firmele noastre care fac afaceri cu Regatul Unit”, a mai declarat Iohannis.

Liderii UE, reuniţi în summit joi şi vineri la Bruxelles, sunt hotătâţi să opună rezistenţă presiunilor aprige ale premierului britanic Boris Johnson, care face să planeze ameninţarea unei opriri a negocierilor viitoarei relaţii de după Brexit,

”Noi vrem un acord bun, dar nu cu orice preţ”, a insistat joi preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, la o zi după ce a discutat la telefon cu Johnson, în prezenţa preşedintelui Consiliului European Charles Michel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.