Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că a acceptat modificarea formulei pentru subvenţionarea partidelor, din moment ce a promulgat Legea bugetului care cuprindea amendamentul respectiv. IOhannis spune că amendamentul a fost rezultatul negocierilor şi duce la reducerea finanţării de la stat pentru PSD, ceea ce ”nu este regretabil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, joi, despre amendamentul din Legea bugetului care modifică modalitatea de finanţare a partidelor politice şi a spus: ”Promulgarea nu se poate face cu obiecţii, ori se face, ori nu se face. E am considerat că bugtul este suficient de bun pentru a fi promulgat şi am considerat că este nevoie de o promulgare urgentă. Ştiţi foarte bine că am promulgat bugetul în prima zi în care a fost posibil acest lucru”.

”În ceea ce priveşte finanţarea paridelor, am văzut că s-a modficat felul în care sunt finanţate partidele şi în acest sens aş avea două observaţii. Prma ar fi că subvenţia pentru partide a scăzut. Este corect, fiindcă se ajunsese la finanţări un pic prea mari. Doi: În vechea formă, principalul beneficiar al unor finanţări exagerate a fost PSD, după cu ştim cu toţii, iar prin această formă propusă în Legea bugetului PSD pierde sume din finanţare şi acest lucru, din punctul meu de vedere, nu este regretabil”, a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă i se pare corect că, prin acest amendament, va primi bani Pro România, deşi nu a participat la alegerile parlamentare, Iohannis a spus: ”Este o abordare care a fost negociată cu ocazia Legii bugetului şi, după ce am promulgat-o, vă daţi seama că am acceptat-o aşa cum a venit ea la promulgare”.

Deputatul USR Claudiu Năsui acuză Guvernul că a inclus în Legea bugetului pe 2020 o prevedere care va permite ca partide care nu au participat la alegerile parlamentare, precum Pro România, să beneficieze se subvenţie, modificând astfel criteriile pe baza cărora este acordată subvenţia, respectiv numărul de voturi obţinute la alegerile parlamentare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.