Preşedintele Klaus Iohannis susţine demersul Ministerului Finanţelor Publice de a contracta noi împrumuturi, afirmând că altfel nu poate fi acoperit deficitul bugetar şi că astfel au procedat toate guvernele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Finanţelor face exact ceea ce este prevăzut în Legea bugetului şi evident, dacă există un deficit bugetar, şi încă nu suntem în situaţia să-l eliminăm, diferenţa trebuie acoperită din împrumuturi, ceea ce au făcut toate guvernele, nu este absolut nicio noutate”, a afirmat Klaus Iohannis luni seară.

Şeful statului a evitat să comenteze informaţiile potrivit cărora deficitul bugetar pe anul 2019 creşte cu 0,2 puncte procentuale, respectiv la 4,6% şi nu 4,4%.

"Să aşteptăm publicarea şi pe urmă vedem", a spus Iohannis, întrebat dacă a fost informat.

Conform datelor Băncii Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat peste 736 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală la 44 de luni, la un randament mediu de 3,78% pe an.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.