Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la ceremonia de preluare de către Nicolae Ciucă a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, că securitatea naţională nu se negociază şi că aceasta se apără "cu orice preţ”, precizând că un mandat de succes al noului ministru va fi un succes "nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ministerul Apărării Naţionale şi dumneavoastră toţi aveţi o sarcină specială, o sarcină foarte grea pe care împreună trebuie să o îndeplinim cu excelenţă: securitatea naţională trebuie garantată cu orice preţ şi repet: cu orice preţ. Noi, toţi, împreună (...) trebuie să garantăm românilor securitatea naţională. Securitatea naţională nu este negociabilă şi nu are culoare politică”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către fostul şef al Statului Major Nicolae Ciucă.
 
El a solicitat primului ministru "întregul sprijin al Guvernului României pentru problemele legate de securitatea naţională”.
 
Acesta a precizat că un mandat de succes al lui Nicolae Ciucă va fi un succes "nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.
 
Premierul Ludovic Orban a garantat respectarea angajamentului de alocare a 2% din PIB pentru domeniul Apărării şi "un sprijin efectiv, cu tot ceea ce este necesar pentru a contribui la programul de înzestrare şi de susţinere, pentru toate eforturile pe care le va face domnul ministru şi echipa de conducere a Ministerului pentru a garanta securitatea României”. 
 
La rândul său, noul ministru al Apărării a spus că îşi propune ca Armata Română să îşi "consolideze statutul de încredere" la nivleul NATO, al UE şi în parteneriatele strategice pe care România le are.
 
"Ne bazăm pe statutul nostru de ţară membră NATO, ţară membră a UE şi pe parteneriatul strategic cu SUA. Aş adăuga încă un pilon, şi anume: ne bazăm pe noi înşine. Creştem şi ne formăm împreună şi am convingerea că tot împreună vom duce la capăt misiunea pe care ne-am asumat-o”, a spus Nicolae Ciucă.
 
Acesta a mulţumit membrilor familiilor militarilor care sunt alături de aceştia şi a dat asigurări că Armata Română "va face tot ceea ce îi va sta în putinţă să îşi îndeplinească datoria sacră de apărare a ţării”.
 
Fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Leş i-a mulţumit lui Nicolae Ciucă, despre care a spus că, din postura de şef al Statului Major al Apărării, "a contribuit cu expertiză, competenţă şi eficienţă la fundamentarea deciziilor strategice şi la implementarea lor".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.