Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că independenţa justiţiei rămâne intangibilă şi a susţinut că se implică foarte multe în privinţa legilor justiţiei şi este optimist legat de parcursul final al acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Personal, sunt hotărât şi convins că voi reuşi ca aceste discuţii să se termine cu legi care vor fi, în varianta cea mai bună, îmbunătăţite, legi care pot fi folosite practic. Dar cel mai important obiectiv al meu rămâne acelaşi: independenţa justiţiei române rămâne intangibil. E o chestiune în care mă voi implica total şi voi face tot ce poate face un preşedinte”, a afirmat Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Preşedintele Iohannis a precizat că avem o problemă majoră cu legile justiţiei şi cu codurile în România.

”Însă această problemă trebuie să o rezolvăm în România. Degeaba aşteptăm să vină cineva din afară să ne prezinte o soluţie. Soluţia este la noi şi din acest motiv am insistat mai mult decât în alte situaţii să avem soluţii legislative care, sigur, satisfac şi nevoile sistemului de acasă, dar care satisfac şi criteriile general valabile, pe care le numim noi valorile europene. De aceea, mă implic şi foarte mult şi sunt optimist în ceea ce priveşte parcursul final. Acum suntem într-o fază intermediară. Aţi văzut că deja a doua lege a fost trimisă înapoi de CCR pentru îmbunătăţiri. Acest proces va mai dura o vreme şi evident că aşteptarea mea este ca la final să avem legi care ţin cont de deciziile CCR şi vin să îmbunătăţească întregul cadru, dar, pe de altă parte, legi care păstrează, garantează, întăresc independeţa justiţiei şi înlesnesc actul de justiţie în România şi pentru asta cel puţin eu mă agit destul de mult. Se vede, nu se vede, este partea a doua”, a mai declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a susţinut că este foarte preocupat în legătură cu procedurile legislative în ceea ce priveşte modificările legilor justiţiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.