Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la ceremonia de decorare a directorului regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Hans Kluge, că priorităţile mandatului acestuia subliniate în noul program de lucru răspund unei viziuni pe care România şi-o doreşte pentru viitorul OMS şi pentru sănătatea cetăţenilor europeni. Şeful statului a adăugat că ţara noastră a susţinut candidatura lui Hans Kluge deoarece este un bun profesionist dar şi un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Criza sanitară şi umanitară pe care o traversăm ne-a dovedit tuturor că ameninţările de tipul COVID-19 nu ţin cont de graniţe şi că în faţa lor suntem cu toţii vulnerabili. Sistemele şi societăţile noastre trebuie să fie bine pregătite pentru a face faţă provocărilor emergente. Dar acest lucru necesită timp, coordonare şi un angajament susţinut la cel mai înalt nivel pentru a reduce impactul negativ al potenţialelor viitoare pandemii. Pentru a transpune în realitate acest angajament este nevoie de un leadership adecvat provocărilor acestui mileniu. Statele lumii trebuie să lucreze împreună pentru a-şi servi cetăţenii, învăţând din succesele şi eşecurile lor, cele mai bune practici pentru reconstrucţie şi rezilienţă în domeniul sănătăţii fiind centralizate la nivelul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cooperarea şi solidaritatea întregii societăţi internaţionale constituie răspunsul nostru comun în faţa unei provocări de o asemenea amploare, iar rolul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii este esenţial în acest demers”, a afirmat Klaus Iohannis la ceremonia de decorare.
 
Şeful statului a adăugat că este încrezător că Hans Kluge va susţine o Organizaţie regională puternică, prin exemplul personal. 
 
„Domnule Hans Kluge, sunt încrezător că, prin exemplul personal, veţi susţine o Organizaţie regională puternică, orientată către excelenţă, capabilă să ofere în timp util expertize de încredere şi relevante pentru toate statele membre din regiune. România a susţinut candidatura dumneavoastră pentru această înaltă poziţie strategică, luând în considerare vasta experienţă în domeniu şi faptul că priorităţile de mandat subliniate în Noul program de lucru răspund unei viziuni pe care ne-o dorim pentru viitorul OMS şi pentru sănătatea cetăţenilor europeni. Sunt convins că, prin modelul de leadership asumat, veţi contribui la consolidarea rolului Europei şi al întregii Organizaţii la sănătatea globală. România a susţinut nu doar un profesionist desăvârşit, dar şi un bun cunoscător al sistemului de sănătate românesc, un bun prieten care a sprijinit eforturile de reformare ale sistemului românesc”, a completat preşedintele Iohannis.
 
El a mai spus că oferirea disctincţiei Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor este un semn de apreciere pentru hotărârea cu care Hans Kluge a ghidat răspunsul regiunii în faţa pandemiei.
 
„Îmi exprim speranţa că, pe viitor, vom valorifica solida relaţie de încredere pe care am construit-o, astfel încât să creştem calitatea şi accesibilitatea serviciilor de sănătate. Domnule director regional, în semn de apreciere pentru hotărârea cu care aţi ghidat răspunsul regiunii la pandemia de COVID-19, precum şi pentru implicarea în extinderea şi aprofundarea parteneriatului bilateral, am plăcerea de a vă acorda astăzi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor. Felicitări şi mult succes în continuare”, a concluzionat şeful statului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.