Preşedintele Klaus Iohannis nu acordă şanse variantei unui candidat independent pentru Cotroceni. Întrebat pe cine consideră mai potrivit pentru această funcţie, dintre Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, a replicat că vede ”un preşedinte sau o prelşedintă care se implică pentru ţară” şi care menţine orientarea europeană. În ceea ce priveşte un candidat unic PSD-PNL, preşedintele se aşteaptă să fie întrebatde cei din coaliîie în legătură cu o astfel de opţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu indepedentul e mai bine la.o primărie, dar la Cotroceni mai greu. E nevoie de partide care să vină cu idei comune”, a declarat Iohannis la Strasbourg, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii.
Întrebat pe cine vede mai potrivit pentru Cotroceni dintre Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, preşedintele a afirmat: ”Eu văd un preşedinte sau o preşedintă care se implică pentru ţară şi care o ţine pe direcţia europeană”.
Klaus Iohannis a precizat că nu a fost încă întrebat de liderii coaliţiei despre varianta unui candidat unic PNL- PSD la Preşedinţie, dar că se aşteaptă să fie întrebat.
Mai mult de jumătate dintre români ar prefera un independent la Preşedinţie în detrimentul candidatului unui partid politic, iar un procent similar ar opta pentru un preşedinte de dreapta, în timp ce puţin peste 20% ar prefera unul de stânga, indică un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Tot peste 50% preferă un bărbat ca preşedinte, varianta unei femei la Cotroceni fiind aleasă de 31% dintre cei chestionaţi.
Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9%, Diana Şoşoacă - 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, indică datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. În varianta în care ar candida şi liderul Pro România, fostul premier Victor Ponta, Geoană ar obţine 24,6% din voturi, Marcel Ciolacu - 15,1, Diana Şoşoacă - 14,8, urmată de Nicolae Ciucă, Victor Ponta şi George Simion.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.