Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, la nivel european, coeziunea a fost mai puţină şi fiecare stat membru s-a concentrat pe propriile probleme, dar Comisia Europeană a încercat să vină cu măsuri care să sprijine statele membre în lupta împotriva acestei pandemii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă a existat la nivel european o coordonare în ceea ce priveşte diminuarea răspândirii infecţiei cu Covid-19?

“Trebuie să recunoaştem că la început coeziunea a fost un pic mai puţină, fiecare stat membru s-a concentrat pe propriile probleme, multe graniţe s-au închis, multe abordări comune au rămas pe drum, de exemplu, Spaţiul Schengen nu mai există de facto de la începutul crizei, dar în paralel Comisia a încercat să vină cu măsuri care să sprijine statele membre în lupta împotriva acestei pandemii. Şi au reuşit, de acolo au venit aceşti bani, 1,5 miliarde pe care putem să îi folosim pentru medicamente, pentru diferite sisteme medicale, pentru a recompensa pe cei care lucrează direct cu bolnavii”, a spus Klaus Iohannis.

El a menţionat că pe parcurs lucrurile s-au îmbunătăţit.

“Pe parcurs lucrurile s-au îmbunătăţit şi ultima dată am reuşit să convenim nevoia unui mare fond de revenire a economiei, care încă nu este elaborat în detaliu, va fi corelat cu bugetul următorului ciclu şi cred că în final vom ajunge la o concluzie care va bucura pe toată lumea pentru că vom avea bani a veni cu măsuri economice substanţiale, grele”, a mai explicat preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.