Preşedintele Klaus Iohannis susţine că nu cunoaşte situaţia fostului director de la SGA Mureş, neangajat politic, căruia i s-a cerut să demisioneze, după ce liberalul Ervin Molnar a preluat conducerea AN Apele Române. ” După ce mă documentez, pot să vă răspund”, a afirmat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre situaţia fostului director de la SGA Mureş, neangajat politic, căruia i s-a cerut să demisioneze, după ce liberalul Ervin Molnar a preluat conducerea AN Apele Române şi a afirmat: ”Nu cunosc această speţă, dar o să mă informez după şedinţă”. 
 
Când i s-a atras atenţia că are un departament de politică internă care monitorizează în fiecare zi instituţiile publice, pentru a putea avea acţiuni, şeful statului a afirmat: ” După ce mă documentez, pot să vă răspund”. 
 
Recorder a relatat că Ovidiu Ianculescu, inginer de profesie, a ajuns director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, instituţie care gestionează infrastructura de apă din şase judeţe, nefiind membru al unui partid şi dând concurs pe post. La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu susţine că i s-a cerut să demisioneze, funcţia fiind ocupată de Ionuţ Cengher.
 
În reportajul Recorder, directorul SGA Mureş Ionuţ Cengher afirmă că a cerut o detaşare la Apele Române de la Senat.
 
Întrebat cum a ocupat acest post de director, neavând experienţa cerută pentru funcţie, Cengher a afirmat: "Eu nu am avut de unde să ştiu care sunt criteriile şi cerinţele pentru post". De asemenea, el a spus că nu ştie ce număr are Legea apelor, dar că a citit-o. "Poziţia de director al Apelor Române nu înseamnă neapărat ca tu ca driector să ştii să le faci absolut toate", a mai spus el.
 
Apele Române au anunţat, miercuri, că Ionuţ Cengher a fost demis. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.