Guvernul se preface că nu vede revolta românilor, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, care susţine că nimeni până în acest moment nu şi-a asumat responsabilitatea politică pentru ceea ce s-a întâmplat la mitingul diasporei de vinerea trecută, când jandarmii au intervenit în forţă pentru înlăturarea oamenilor din Piaţa Victoriei. Şeful statului spune că un protest legitim a degenerat în violenţă de stradă şi se întreabă dacă nu cumva cei care doresc îngenuncherea justiţiei au creat doar o diversiune pentru a construi o tensiune falsă în societate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem, pentru a nu ştiu câta oară, martorii unui Guvern care se preface că nu aude şi nu vede revolta oamenilor. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat. Ne aflăm într-un moment de cotitură, de criză socială acută, în care trebuie să ne concentrăm pe protejarea unei societăţi civice, democratice, europene, în care cei care încalcă legea sunt pedepsiţi, în care partidele reprezintă societatea, şi nu grupuri infracţionale, în care normalitatea este regula şi nu excepţia. De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violenţă de stradă, cu manifestări agresive”, a spus preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj video postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului s-a întrebat dacă nu cumva cei care doresc să îngenuncheze justiţia şi lupta împotriva corupţiei au creat în acest fel doar o diversiune pentru a construi o tensiune falsă în societate şi ce se va întâmpla dacă actualul partid de la guvernare va continua să procedeze în acelaşi fel şi să închidă gurilor celor care se opun distrugerii ţării.

"Nu cumva cei care vor să înghenucheze justiţia şi lupta anticorupţie şi-au dorit o diversiune pentru a construi o tensiune nejustificată şi falsă în societate? Ce se va întâmpla mai departe dacă acest Guvern va continua să trateze proprii cetăţeni de aceeaşi manieră şi să recurgă la înăbuşirea, prin violenţă, a vocilor celor care se opun întoarcerii în timp a României?”, a spus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că PSD a compromis actul de guvernare şi legiferare şi a tulburat societatea prin măsurile controversate pe care le-a luat, printr-o guvernare haotică, prin adoptarea unor legi neconstituţionale şi prin atacuri la adresa magistraţilor, iar acum apelează la o componentă represivă care ridică semne de întrebare. De asemenea, spune Iohannis, România este o ţară echilibrată şi respectată, însă Executivul distruge imaginea ei.

"(...) Avem acum şi o componentă represivă, care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenţie are acest Guvern cu românii. Este evidentă şi extrem de gravă ruptura care există în acest moment între români şi actualul executiv. România este o ţară normală, echilibrată, respectată, însă cei din Guvern fac tot ce pot pentru a distruge această imagine. Sondajele arată că peste 80 la sută dintre români cred că ne îndreptăm într-o direcţie greşită, ceea ce arată că milioane de români sunt solidari cu cei care, prin protestele lor din întreaga ţară, s-au săturat de proasta guvernare, de aroganţa politicienilor şi de corupţie”, explică Iohannis.

Şeful statului a afirmat că nu a contestat niciodată câştigarea alegerilor de către social-democraţi, însă conducerea partidului abuzează de acest lucru şi atacă românii, justiţia şi încearcă să scoată România de pe drumul său european.

"Majoritatea românilor nu este de acord cu direcţia în care PSD duce România. Sunt însă de acord membrii PSD cu această direcţie. Riscă ei să arunce România în haos doar pentru a ţine în braţe această grupare care a confiscat partidul sau îşi asumă responsabilitatea înainte de a fi prea târziu? Nu avem nevoie de instabilitate şi de o criză socială prelungită”, a mai spus Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.