Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, despre o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului, că acest lucru ar fi constituţional, Executivul putând să îşi asume răspunderea pe orice fel de lege. "În condiţiile unui guvern puternic minoritar, este evident că asumarea răspunderii este o metodă de legiferare delegată care poate să funcţioneze, pentru orice tip de lege", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului ar fi o variantă bună, Iohannis a spus: "În condiţiile unui guvern puternic minoritar, este evident că asumarea răspuderii este o metodă de legiferare delegată care poate să funcţioneze, pentru orice tip de lege".

"Constituţia nu face diferenţe între anumite tipuri de lege care pot fi sau n-ar putea fi asumate de guvern, orice lege poate să fie prezentată cu asumarea răspunderii Guvernului. Dar asta este strict o decizie a Guvernului şi, dacă se va face, cu siguranţă veţi primi această informaţie de la Guvern şi nu de la mine", a adăugat Iohannis.

El a menţionat că nu vrea să facă afirmaţii despre o eventuală asumare a răspunderii pe legea bugetului.

"Dar vă spun că ar fi constituţional şi este posibil să-şi asume Guvernul răspunderea pe orice fel de lege", a mai spus preşedintele.

Întrebat dacă vor fi suficienţi bani în buget pentru creşterea punctului de pensie, Iohannis a spus că solicitarea sa pentru Guvern a fost să vină cu un proiect de buget care acoperă necesarul pe anul viitor şi să fie cât mai aproape de limita acceptată de deficit, de 3 la sută din PIB.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.