Preşedintele Klaus Iohannis spune că DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile şi se declară comnvins că, dacă apar probleme, "există toate instrumentele necesare pentru a face ordine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"DNA este o instituţie cu rezultate remarcabile. Dacă apar probleme, sunt convins că există toate instrumentele necesare pentru a face ordine. Atunci când apar probleme, şi în toate sistemele mari apar probleme, este bine să se acioneze repede, ferm", a declarat Iohannis, miercuri, la Parlement, unde a participat la primul Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

Şeful statului a comentat şi sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR.

"Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.