Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Bruxelles, că discuţiile pe tema legilor justiţiei nu ajută dosarul României de intrare în spaţiul Schengen, însă „rămâne de văzut dacă vor strica sau nu”. Iohannis a adăugat că ţara noastră trebuie să se ocupe de legile justiţiei, să le facă bune în primul rând pentru români, apoi să continue dicuţiile despre spaţiul Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„MCV ţine de Comisia Europeană şi de felul în care preşedintele Junker vede lucrurile. Cred că putem să fim optimişti. Repet, depinde în mare măsură de noi, dacă avem suficientă înţelepciune să avem o legislaţie pe justiţie care este şi modernizată şi rezonabilă şi poate fi acceptată şi în varianta cea mai bună şi funcţionează bine, atunci lucrurile vor fi uşor de rezolvat pe MCV. Oricum, formatul de negociere este dat instituţional de MCV pe aceste teme şi aici de partea noastră, negociază Guvernul”, a spus Iohannus.

Preşedintele a declarat că discuţiile pe tema legilor justiţiei nu ajută dosarul Schengen.

„Dacă vor strica sau nu, rămâne de văzut”, a adăugat Iohannis.

El a spus că ar trebui ca ţara noastră să se ocupe de legile justiţiei, pentru a le face bune pentru români, abia apoi să continue discuţiile despre intrarea în spaţiul Schengen.

„Părerea mea este că trebuie să ne ocupăm de legile Justiţiei, să le facem bune, în primul rând pentru români bune, nu pentru altcineva şi atunci putem să continuăm probabil cu oarece succes şi discuţiile pe Schengen”, a spus preşedintele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.