Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că i se pare neverosimilă aserţiunea lui Traian Băsescu potrivit căreia Codruţa Kovesi ar fi ameninţat un demnitar cu arestarea dacă se reia analiza tezei sale de doctorat, preşedintele precizând că nu a auzit de existenţa unei asemenea convorbiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă are cunoştinţă că Dacian Cioloş sau un alt demnitar ar fi fost ameninţat de către Codruţa Kovesi în caz că se reexaminează teza ei de doctorat, Klaus Iohannis a răspuns: ”Vreţi să reiau expunerea cu fanteziile electorale? Nici vorbă de aşa ceva (...) Nu, nu am auzit niciodată ceva în acest sens şi mi se pare total neverosimil, pur şi simplu”.

Pe 27 septembrie, Traian Băsescu a afirmat că procurorul-şef al DNA ar fi ameninţat un demnitar pentru a bloca o eventuală reanalizare a tezei sale de doctorat. "În 2016, Kövesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune la un demnitar român şi să-l ameninţe că dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat va fi arestat. Sunt constrâns de riscul ca respectivul demnitar să spună «nu». Doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educaţiei, poate fi un om cu o altă funcţie înaltă... Telefoanele operative nu se înregistrează. Acolo se discută şi secrete de stat, nu numai interesele doamnei Kövesi", a spus Traian Băsescu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Klaus Iohannis a mai folosit sintagma ”fantezii electorale” în urmă cu o săptămână ca răspuns la afirmaţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu legate de faptul că preşedintele rămâne pasiv faţă de deteriorarea statului de drept în România, o posibilă explicaţie fiind că şeful statului este şantajat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.