Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, criza guvernamenlată şi a apreciat că s-au făcut ”oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi”, dar că momentul a fost depăşit, prin stabilirea unor modalităţi de ”consultare aprofundată”. ”Au negociat o formă de înţelegere politică care nu taie din atribuţiile nimănui”, a afirmat preşedintele, arătându-se convins că de acum coaliţia va funcţiona mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Au fost oarece afirmaţii mai puţin fericite din diferite părţi”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la criza guvernamentală.

Şeful statului a precizat că noul Acord negociat de partide nu taie din atribuţiile nimănui.

”Au negociat o formă de înţelegere politică care nu taie din atribuţiile nimănui, s-au înţeles partenerii de coaliţie să existe o formă aprofunată de consultare. În orice coaliţie este bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândte şi bine puse în practică. Eu sunt cnvins că, de acum, coaliţia va funcţiona mai bine”, a mai declarat preşedintele.

PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit marţi seară asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului.

În urma negocierilor, criza guvernamentală a fost depăşit, iar USR PLUS a niminalizat un nou ministru al Sănătăţii.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.