Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că ne apropiem de capacitatea de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Şeful statului a adăugat că suntem în continuare în plină pandemie, iar singura soluţie pentru ieşirea din aceasta este vaccinarea. El a mai precizat că restricţiile nu înlătură pandemia ele doar diminuează impactul pandemiei şi încetinesc răspândirea epidemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi am văzut împreună primul centru de vaccinare mobil în funcţiune. Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare în care am ajuns. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o, de 100.000 de persoane vaccinate pe zi. Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare până acum şi pregătirile pentru această etapă s-au făcut într-un timp record. Pe de altă parte, sunt foarte bucuros să văd că deja multă lume vine efectiv la vaccinare. Când am ajuns la intrare deja au fost câteva zeci de persoane care abia aşteaptă să intre la vaccinare. Astfel de containere vor fi folosite în toate locaţiile unde este nevoie de vaccinare de acest tip. Se face, pur şi simplu, fără programare şi oamenii pot veni direct în comuna lor la centrul de vaccinare. Vom continua cu campania de vaccinare, se vor deschide noi centre, vom găsi noi modalităţi prin care să venim noi în întâmpinarea cetăţeanului care doreşte să se vaccineze, este extrem de important”, a declarat Klaus Iohannis, la finalul vizitei de miercuri vizitei la centrul mobil de vaccinare din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov.
 
Preşedintele Iohannis a mai spus că oamenii nu ar trebui să aibă impresia că doar pentru că a venit primăvara s-a încheiat pandemia şi a reiterat că singura soluţie este vaccinarea
 
„Am văzut că şi în aceste zile, la televizor, la radio, pe internet, s-a dezbătut foarte mult cum e cu restricţiile, pro sau contra restricţii, pro sau contra vaccinare, şi vreau să repet foarte pe scurt câteva date esenţiale. Suntem în continuare în plină pandemie! Să nu aibă cineva impresia că, dacă a venit primăvara, s-a terminat pandemia. Din păcate, nu este aşa. Măsurile care au fost impuse, aşa-numite restricţii, nu înlătură pandemia. Aceste restricţii doar diminuează impactul, încetinesc răspândirea epidemiei, în aşa fel încât eroii noştri din prima linie, personalul medical, să primească o şansă să-i trateze pe cei care, din păcate, fac forme grave”, a mai explicat şeful statului. 
 
El a mai declarat că există tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziţie, toate aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului. Preşedintele a mai precizat că se va implica în continuare în campania de vaccinare, astfel încât să atingem numărul de persoane vaccinare care să permită ridicarea graduală a restricţiilor.
 
„Există o cale de ieşire din pandemie, există o singură cale de ieşire din pandemie şi aceasta este vaccinarea! Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziţie. Şi chiar dacă există foarte multe dezbateri şi discuţii, se vede că Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat toate tipurile de vaccin. Ele pot fi folosite. Sunt verificate, sunt sigure şi previn apariţia unor forme grave ale bolii. De aceea, mă voi implica şi în continuare în campania de vaccinare. Repet: nu restricţiile înlătură şi termină pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieşim din pandemie! Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim, să mergem la concerte, să mergem la teatru şi aşa mai departe. Este extrem, extrem de important şi contez pe voi toţi să participaţi la această campanie de încurajare a vaccinării. (...) Guvernul a avut grijă să primim doze suplimentare de vaccin. Deci România beneficiază de doze suplimentare ca să facem faţă cererii. Însă e clar, da, campania de vaccinare trebuie să accelereze. De aceea am venit aici să dau semnalul cu această campanie de vaccinare mobilă. Vom găsi metode, vrem să reducem mult timpul de aşteptare, să venim în întâmpinarea cetăţenilor şi să avem o campanie de vaccinare care ne scoate din pandemie. E evident că acest lucru îl putem face împreună. E o campanie care ne priveşte pe toţi şi până la urmă nu cunosc pe nimeni care nu vrea să scape de pandemie. Aşa că haideţi să ne vaccinăm”, a completat Iohannis. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.